Kdo naj bo član kroga zdravja?

Izkazalo se je, da so nepogrešljivi člani krogov zdravja vodja podjetja ali njegov predstavnik, vodja oddelka, svet delavcev, specialist za varnost in zdravje pri delu, imenovani zdravnik podjetja, zaposleni in prvi nadrejeni v oddelku, na katerem se bo krog uvedel, ter mediator.

Zaželjeno je 12-14 oseb (vključno z mediatorjem) in da število zaposlenih ne presega števila vodstva in strokovnjakov. Vsi sodelujoči morajo oddelek poznati. Delavce, ki bodo sodelovali v krogu, se lahko bodisi izvoli s strani kolegov bodisi jih določi neposredni nadrejeni. Zaposleni pa ima vso pravico sodelovanje zavrniti, in sicer brez negativnih posledic. Njihovega sodelovanja ne smemo vzeti kot samoumevnega, ampak se moramo truditi za njihovo privolitev.

Člani naj bodo stalno prisotni na sestankih, ki potekajo v delovnem času. Izjema so vodstvo (obvezna prisotnost le na prvem ustanovnem krogu in zadnjih srečanjih, kjer se odloča o vpeljevanju rešitev v delovni proces) in strokovnjaki ( izjemoma se pridružijo šele v drugi fazi srečanj – reševanju problemov).